logo

FAQ

Aici puteți găsi răspunsuri la întrebările dumneavoastră! 

Bună ziua!Am pasaport romanesc si as dori sa plec la Bruxelles.Ce pret?Ce documente trebuie sa am la mine?

Bună ziua!Pretul  călătoriei -100 de euro,ducem pina la destinatie! Pentru pasagerii cu cetatenie romana este suficient doar pasaportul romanesc! 

Vă rugăm să-mi spuneti, cu pașaportul biometric moldovenesc dacă pot merge în Germania? De ce acte mai este nevoie?

Pentru pasagerii cu un pașaport moldovenesc este necesar: asigurarea medicala, banii 100 de euro pentru fiecare zi de ședere, adresa și numărul de telefon al unei reuniuni.

Ce acte trebuie de luat pentru a transporta un ciine/pisica peste hotare?

Ca sa paraseasca tara animalul , este nevoie de : 
1.Carnet de sănătate valabil;
2.Pașaport de călătorie internațional sau european- pe care îl eliberează medicul veterinar;
3.Micro-CIP de identificare;  
4.Toate vaccinurile la zi, plus vaccinurile obligatorii în conformitate cu cerințele de acces pe teritoriul tarii de destinație. Pe teritoriul UE este necesar vaccinul antirabie. Pentru restul țărilor trebuie verificat, întrucât condițiile sunt diferite;
 5.Să fie sănătos, curat și să NU fie gestante.
 6.Sunt anumite companii sau țări (dar nu toate!) care cer un certificat de sănătate, eliberat de medicul veternirar, cu un anumit număr de zile înainte de îmbarcare.

  Care sunt obligatiunile Moldovenilor  care detin pasaport biometric?

Cea mai importantă este să respectăm termenul de şedere, de 90 zile pe percursul a şase luni, în caz contrar vor interveni sancţiuni, amenzi sau interdicţii de a intra pe teritoriu.
2. O călătorie trebuie planificată, persoanele care vor să călătorească într-o anumită țară din UE trebuie să aibă un scop clar definit pentru această deplasare, să cunoască cât timp se vor afla.
3. Trebuie să cunoașteți adresele rudelor sau a ambasadelor, pentru a le arăta polițiștilor de frontieră în cazul în care aceștia le cer.
4.. Se recomandă să aveţi 50 de euro pe zi.
5. Dacă mergeţi cu maşina trebuie să aveţi cartea verde, cât și să vă asiguraţi sănătatea pe teritoriul UE .

As dori sa transmit un colet in Germania, care sunt conditiile?

Pachetele ce urmeaza a fi expediate in Germania sau oriunde in strainatate trebuie ambalate in cutii de carton, ce pot fi usor deschise si resigilate cu banda adeziva in cazul unui control pe traseu al organelor abilitate.Cel mai important aspect ce se desprinde in cazul livrarii coletelor este impachetarea corecta. Pentru a trimite un colet in Germania sau oriunde in Europa este nevoie de respectarea unor reguli aduse la cunostinta de companiile care efectueaza aceste livrari. In toate cazurile sunt interzise livrarea in colete a medicamentelor, alcoolului sau a drogurilor. De asemenea alimentele perisabile, in special produsele din carne/lactate, dar si tigarile nu pot face obiectul expeditiilor.

Pretul coletului: Pina la  15kg =20 eur ; un 1kg+ =1eur ; pina la adresa 40eur.

Aveti intrebari? Comandati un apel
Daca aveti intrebari, puteti comanda un apel, suplinind forma intrucind datele personale